Klassetur

Vi har vært så heldige å ha besøk av en hyggelig gjeng fra 10-klasse på Sola ungdomsskole. Det ble tre innholdsrike dager med masse action!

Dag 1: Gaustabanen, Gaustatoppen og Gvepseborg

Vi startet dag en med Gaustabanen, som med trikk går 850 meter inn i Gaustatoppen, før turen går videre med taubane 45 grader til 1800MOH. Her var det NATO-omvising og lunsj på toppen. Deretter kjørte vi over til og neste fjell og Nord-Europas første to-taus bane, Krossobanen, for å frakte oss videre opp til Gvepseborg på kanten av Hardangervidda. Der ble det spennende aktiviteter i Rjukan Klatrepark før middagen ble servert på Krosso Fjellstue.

Dag 2: I Sabotørenes fotspor og Vemork

Dag to ble dedikert til Sabotørene og Vemork.
Vi ble guidet gjennom Sabotørruta av Tor Nickolaysen - en gammel venn av selveste sabotørene. Det ble mange spennende historier som formidles underveis. Etter en lunsjpause ved Sabotørhytta fortsatte turen mot Vemork, der det ble omvisning, leting etter sabotører og en tur innom kinorommet.

Dag 3: Byvandring i verdensarven

Den siste dagen ble det "Byvandring i verdensarven". Denne turen tar ca 1t og 30 min i Rjukan sentrum der vi er innom flere viktige merkesteder for Rjukan og Norge.

Vi takker for noen fine dager med flott ungdom!

Les gjerne om klassetur til Rjukan her.

No items found.