Rjukan - et lite stykke verdenshistorie


Rjukan er verdensarvbyen med verdensberømt krigshistorie, verneverdig industriarv, unike attraksjoner og fantastisk natur ved foten av Gaustatoppen og Hardangervidda. Alt i den lille byen kjent som "turismens vugge i Norge".

Klasseturene har et balansert innslag av læring, aktiviteter, attraksjoner og opplevelser. Vi legger vekt på å servere lokalmat, der elevene også får være med å lage sin egen mat. Elevene vil sitte igjen med mange nye erfaringer, mestring på nye arenaer, sosialt samvær og minner for livet.

Hvert år er det tusenvis av elever som reiser på skoletur til Rjukan. Ta med elevene på vår populære klassetur, og opplev alt på tre dager! Vi anbefaler å bestille tur i god tid.

Dag 1

11:00 - Velkommen!
11:30 - Gaustabanen
12:00 - Gaustatoppen og NATO-basen
13.00 - Lunsj
13:30 - Gaustabanen ned
14:00 - Krossobanen
14:30 - Rjukan Klatrepark
17:30 - Krossobanen ned
18.30 - Middag

Dag 2

09:00 - Gaustablikk - Avreise
09:30 - Sabotørruta
14:00 - Vemork - Omvisning
17:00 - Avreise fra Vemork
18:00 - Middag

Dag 3

09:00 - Byvandring i verdensarven
11:00 - Lunsj
11:30 - Rjukanbadet
14:00 - Avreise fra Rjukan

PRIS (min. 20 pers)

kr 3.190,-

REISENS VARIGHET

3 dager, 2 overnattinger

REISEDATO

Vår, sommer og høst

HVA ER INKLUDERT?

Mat og drikke under hele oppholdet

Overnatting i rom for 2-4 personer

Attraksjoner, aktiviteter og guiding

Sengetøy

TILLEGGSTJENESTER

Interntransport med buss, kr 490,- per elev

Transport fra/til hjemstedet. Priseksempel: 490,- per elev tur/retur Oslo ved 40 deltakere

- medlem av Reisegarantifondet


Praktisk informasjon

På Rjukan vil dere oppleve høye fjell og dype daler. Det er derfor viktig å ta høyde for vær og vind. Inne i fjellet på Gaustabanen og oppe på Gaustatoppen og Gvepseborg kan temperaturene være lave med skiftende værforhold, så det er viktig å ha med seg klær og sko som holder dere varme og tørre.

Inne i fjellet på Gaustabanen er det stabilt rundt 5 grader. På Gaustatoppen 1883 m.o.h. er det kjøligere enn nede i dalen, og det kan blåse kraftig vind.

Vi skal gå nesten 1 mil under Sabotørruta. Turen inneholder mange historier og stopper. Ta derfor med gode tursko tilpasset været på denne turen.

På turene må alle ha med:

Gode tursko
Klær til all slags vær (inkludert varmt tøy og regntøy)
Liten tursekk
Vannflaske
Tynne og rene hansker til klatreparken (Påbudt. Kan kjøpes i parken)
Badetøy og håndkle til Rjukanbadet 

"Lag din egen pizza" med lokale råvarer

Rjukan Events er arrangør av Rjukan Matfestival (www.rjukanmatfestival.no), som ble arrangert for første gang sommeren 2021. I Tinn og Telemark er det mange flinke produsenter av råvarer og lokalmat. Vi har fokus på kortreist mat og mattradisjoner under klasseturene - for å vise at veien til god mat ikke er så lang.

“Lag din egen pizza”septet går på at vi lokale råvarer som pizzabunn, ost og hjemmelaget tomatsaus som base.  

Elevene kan selv velge hva de ønsker å ha på pizzaen blant de ulike ingrediensene vi har. Det tar ca 3 min å steke pizzaen i våre pizzaovner.

Grill lokale burgere og hjemmelagede pølser

Stordalen Gardsbruk fra Tinn / Rjukan fikk i 2018 prisen for verdens beste brunost. I tillegg til dette produserer de også utrolig gode burgere av urfe (storfekjøtt). Maurud & Bøhle gård like i nærheten har Dexter-burgere. Vi bestiller så mye som mulig til klasseturene fra disse gårdene.

Pølsene er såkalte hjemmelagede “Mogen-pølser”. Disse er en lages lokalt i Tinn, og blir vanligvis solgt på DNT-hytta på Mogen.

Kontakt oss

Takk for henvendelsen. Vi tar kontakt :)
Oops! Something went wrong while submitting the form.